Työnhaku Mikkelissa – vinkit

Työnhaku pienemmillä paikkakunnilla voi olla haasteellista. Miten saada töitä taloustilanteesta riippumatta?

Työhakijoiden ja työnantajien tapaaminen, Mikkelissä aikaisemmin järjestetty RekryON-tapahtuma, viestitti siitä, miten ympärillämme kaikki muuttuu, myös työnhaun keinot ja konstit. Ainakin siltä näyttää, ensi katsomalla.

Tapahtumassa oli käytössä muun muassa Pitsauspoksi, joka oli useimmille uusin tuttavuus työnhaun menetelmävalikossa. Se on niin uusi juttu, että suomenkielinen nimikin puuttuu vielä. Käytännössä tämä poksi tarkoittaa työnhakijan lyhyttä videoesittelyä. Rekryn poksissa esittelyn tekemiseen riitti, että kävijä valmistautui ”suoraan lähetykseen” työnhakijan roolissa mutta omana itsenään.

Työnhakuvideon tekeminen kiinnosti peruskoululaisia, opiskelijoita, maistereita ja insinöörejä, molempia sukupuolia yhtä lailla. Eräs yrittäjä pohti ääneen, josko unohtaisi paperirumpan ja valitsisi seuraavat työnhakijat haastatteluun videohakemusten perusteella. Peruskoululaiset ideoivat esittelyvideon käyttöä TET-hakemustensa tueksi. Videohakemuksen teki 25 henkilöä, suurin osa perinteisten hakemustensa liitteeksi. Palvelua toivottiin mukaan seuraavaankin Rekryyn ja ideoitiin myös sen liittämistä Mikkelin kaupungin työllisyyspalveluiden työkalupakkiin.

Kirjaston tiloissa oli mahdollista tutustua myös Mediaklubiin. Siinä esiteltiin erityistukea työnhakunsa tueksi tarvitseville nuorille ERNOD-hankkeessa kehitteillä olevaa sähköistä menetelmää, jossa oma osaaminen tehdään näkyväksi kuvilla ja niiden kuvateksteillä.

CV-palvelupiste toimi myös koko Rekryn ajan. Ansioluettelot ovat säilyttäneet perinteisen muotonsa pitkään, koulutuksen ja työkokemuksen esittely kronologisesti on pitänyt pintansa. Nyt ansioluettelokin kehotetaan tuunaamaan vastaanottajan mukaan. Kannattaa puhua vastaanottajan kieltä, käyttää hänen sanojaan ja ilmauksiaan. Tämä lainalaisuus oli eräs NLP-menetelmän löydöistä, kun 1970-luvulla USA:ssa tutkittiin, mihin hyvät oppimis- ja muut tulokset syvimmiltään perustuivat.

Ihmistuntemus on hyvä kivijalka, jolle toimintansa rakentaa – uusimpienkin vempainten kanssa.

www.tyollisyysmikkeli.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *